Näringsindustri

Varför köpa begagnad rörbockningsmaskin via företag?

Det går att köpa en begagnad rörbockningsmaskin via exempelvis Blocket och liknande köp-och-sälj plattformar. Ett annat alternativ är att köpa maskinen via återförsäljare som både har nya och begagnade alternativ. Det finns flera fördelar med det sistnämnda alternativet. Framförallt handlar det om en ökad trygghet.

Företaget går igenom maskinen

En begagnad rörbockningsmaskin, som säljs via ett verkstadsföretag, är kontrollerad, servad och eventuellt reparerad. Företaget har alldeles för mycket att förlora på att sälja maskiner som inte håller den kvalité som utlovas. För kunden innebär detta en trygghet och för verkstadsföretaget att de kan få en större summa än om de sålts utan kontroll.

Referenser gör köpet tryggare

Många återförsäljare har mycket goda referenser att visa upp. Det kan exempelvis vara listor på hemsidan på tidigare kunder. De som känner sig osäkra kan kolla vilka referenser som finns och till och med kontakta vissa av dessa för att känna sig trygg inför köpet. Se referenser via:

  • Hemsida
  • Trustpilot
  • Kunders sidor

Garanti – en ytterligare trygghet

Det är vanligt att verkstadsföretag ger garanti på de maskiner de säljer. Den som köper en helt ny maskin kommer självklart få betydligt längre garanti än den som köper en begagnad rörbockningsmaskin. Men även om garantin är kortare så är det en ytterligare trygghet.

Finansiering av begagnad rörbockningsmaskin– Olika alternativ

Köpa, hyra, hyrköpa eller delbetala? Verkstadsföretagen har ofta samarbeten med kreditföretag som erbjuder flera olika alternativ vid finansiering. Därmed kan individuella lösningar skapas helt utifrån kundens behov. Är det mycket stora maskiner kan dessa till och med användas som säkerhet för lånet. Det kan däremot vara svårt att belåna en begagnad rörbocksmaskin då dessa sällan har det höga värde som krävs för belåning.

Jämför och få hjälp på vägen

Det går att köpa rörbockningsmaskiner via köp-och-sälj webbplatser. Både privatpersoner och företag kan lägga ut annonser och det är ett enkelt sätt att se utbudet över hela Sverige. Däremot ställer detta mycket högra krav på köparen. Den som planerar att köpa in en begagnad rörbockningsmaskin privat måste själv vara insatt i prisnivåer, funktioner och hur kontroller sker för att säkerställa att maskinen kommer leverera det resultat som utlovas.

Alternativet är att diskutera olika produkter och lösningar med en återförsäljare. De kan förklara skillnaden mellan olika modeller och utgå från kundens behov för att presentera passande alternativ. Dessutom kan de ställa nya och begagnade rörbockningsmaskiner mot varandra så att kunden tydligt ser fördelar och nackdelar med olika alternativ.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *